Разходка до Дряново 29.06.13г.

Тази събота ще бъде различна. Вместо да отидем на църква, ще отидем сред природата - неръкотворен, но автентичен храм, където Бог е отделял време, за да се среща с първите хора. Тогава е нямало грях, листата не са пожълтявали, а краката не са се изморявали от дългите разходки в планината. Тази събота искаме да се върнем към Едем - такова е и мотото на семейния лагер край Дряново, където ще прекараме деня!

Вместо да слушаме църковни химни, ще слушаме песента на птиците. Амвон ще бъдат високите планини, а проповедта ще е навсякъде около нас. Ако сме добри слушатели, природата ще ни разкаже невероятната история за един съвършен и обичащ Творец. Ако ни достигне въображение, ще чуем псалом в ромона на потока, ще видим чудо в полета на пеперудите и притча в полската трева, която не се безпокои за утрешния ден.

Прочети още: Разходка до Дряново 29.06.13г.

Евангелизации

В две последователни съботи на 1 и 8 юни 2013г. се проведе евангелизация на открито в с. Калитиново. Следобедните лъчи не попречиха на близо 60 души да се присъединят в слушане и пригласяне на песни, изпълнени от музикалната група за хваление от с. Боздуганово.

Словото под формата на проповед апелиращо да приемем любовта Христова бе изнесено от Иван Стойков - старейшина в ЦАСД гр.Стара Загора. Присъстващите бяха ентусиазирани и приятно изненадани от музикалните изпълнения, някой от тях присъстваха на богослуженията в следващите съботи.

Прочети още: Евангелизации

Кръщение

Казвам се Недка Господинова и на 30.07.2013г. ще навърша шестнадесет години.

За моя радост съм израснала в семейство на християни. Семейството ми е четиричленно, имам по-голям брат, който все още не е кръстен, за съжаление. Родителите ми са членове на ЦАСД от около 10 години. Тази година взех много важно за мен решение - да сключа завет с нашия велик Баща. И така на 25.05.2013 станах член на ЦАСД Стара Загора.

 

Прочети още: Кръщение

Вълнуващо посещение на църква Солунска, София

Труд, ежедневие, ангажименти. Но в края на седмицата идва дългоочакваната съботна почивка. Дали е без значение духовното преживяване, което имаме през този ден? Очевидно съвсем не. Вестите, които чуваме и музиката, с която хвалим Бог бележат духовното ни израстване. Затова, за да прекараме приятно още една събота, църква Стара Загора реши да покани на гости църква София Солунска. Така на 11.05.2013 г. В Стара Загора дойдоха пастор Никола Левтеров и хорът на софийската църква. 

Прочети още: Вълнуващо посещение на църква Солунска, София